Zonne-energie buitenverlichting

Home > Producten > Zonne-energie buitenverlichting

Zonne-energie buitenverlichting

Ben jij bezig met de kosten van een tuin aanleggen? Dan mag goede buitenverlichting natuurlijk niet ontbreken. Sfeervolle tuinverlichting maakt jouw droomtuin helemaal af. Heb je echter geen zin om alle bedrading aan te leggen en netjes weg te werken? Dan is tuinverlichting op zonne-energie de beste oplossing voor jou. Zonne-energie buitenverlichting wordt opgeladen door zonlicht en slaat deze energie kort op, zodat je ’s avonds geniet van verlichting in je tuin. En dat allemaal zonder extra energiekosten!

Solar tuinverlichting en buitenlampen

Wil jij de tuin voorzien van tuinverlichting, of buitenverlichting bij de voordeur en achterdeur installeren, zonder dat je hier stroom voor nodig hebt? Dan is solar buitenverlichting precies wat je zoekt. Het aanbod LED verlichting dat werkt op zonne-energie is bijzonder groot. Je hebt de keus uit onder andere solar wandlampen, solar lantaarnpalen en solar tuinverlichting.

Zonne-energie buitenverlichting is een milieuvriendelijke manier om jouw tuin en woning van verlichting te voorzien. Je hebt namelijk geen stroom nodig. Bovendien zijn er geen elektriciteitskabels nodig bij het aanleggen van de tuinverlichting. Dit maakt het ook nog eens een stuk veiliger. Maar hoe werken deze solar lampen precies?

Beste aanbod solar tuinverlichting

Hoe werkt tuinverlichting op zonne-energie?

Tuinverlichting en buitenlampen die werken op zonne-energie hebben een ingebouwd zonnepaneel. Deze vangt zonlicht op en zet dit om in stroom. Deze stroom wordt gebruikt om de batterij van de solar tuinverlichting op te laden. Dit proces noemen we het fotovoltaïsche effect. Omdat de lampen worden opgeladen als de zon schijnt, is er geen aansluiting op het stroomnet nodig. Ze werken dus zonder kabels en stekkers.

Overdag wordt zonlicht omgezet in zonnestroom en dit wordt dus opgeslagen in de batterij. Als het donker wordt geeft de automatische schemersensor aan dat de verlichting aan moet springen. De opgeslagen energie wordt vervolgens van de batterij naar lamp getransporteerd. Zo gaat jouw buitenverlichting op zonne-energie aan wanneer het donker begint te worden buiten.

LED buitenverlichting op zonne-energie opladen

Benieuwd hoe lang het duurt voordat lampen op zonne-energie compleet zijn opgeladen? Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de zonne-energie tuinverlichting, maar ook het weer speelt een grote rol. De buitenverlichting zal sneller opgeladen worden als de zon de hele dag schijnt. Is het juist bewolkt of regenachtig, dan wekt de zonnemodule minder stroom op.

Na het installeren van de solar tuinverlichting kan het 2 dagen (bij zonnig weer) tot 10 dagen (bij zeer slecht weer) duren voordat alle lampen compleet zijn opgeladen. Doordat de LED lampen afhankelijk zijn van zonlicht is gebruik in de winter af te raden. Niet alleen zijn er te weinig zonuren om maximaal op te laden, ook de vorst kan schade toebrengen aan de lampen en zonnepanelen.

Voordelen

  • Geen stroom nodig voor buitenverlichting
  • Eenvoudige montage zonder stekkers en stroomkabels
  • Goed voor het milieu
  • LED verlichting heeft een lange levensduur
  • Verkrijgbaar met bewegingssensor en schemersensor
  • In allerlei verschillende stijlen en designs te koop

Nadelen

  • Laadt niet voldoende op bij slecht weer
  • Niet geschikt voor gebruik in de winter
  • Je dient rekening te houden met schaduwplekken bij plaatsing
tuinverlichting zonne-energie

Zonne-energie buitenverlichting kopen

Wil jij tuinverlichting op zonne-energie plaatsen in jouw tuin? Hiermee verlaag je de energiekosten per maand omdat er geen stroom nodig is. De LED lampjes laden zichzelf op met zonlicht en hoeven dus niet aangesloten te worden op het elektriciteitsnet. Online zijn veel aanbieders van zonne-energie buitenverlichting, zoals Bol.com. Ook bij Praxis en Ikea kun je solarverlichting en tuinlampen op zonne-energie kopen.

Nog meer besparen met zonnepanelen

Met zonne-energie buitenverlichting kun je al beginnen met besparen op de energierekening. De LED lampjes worden opgeladen door zonlicht en daardoor verbruik je minder stroom. Wil je nog meer besparen en profiteren van groene stroom? Laat dan zonnepanelen installeren op jouw dak. Door zelf zonne-energie op te wekken draag je bij aan een beter milieu en kun je flink geld besparen.

Via ZonneBesparing.nl kun je gratis zonnepanelen offertes aanvragen. Vergelijk specialisten op prijs, reviews en kwaliteit om de beste deal te vinden. Wij helpen je bij het besparen op de totale kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *