Zonnepanelen op uw bedrijfspand in 2024

Home > Zonne-energie > Zonnepanelen op uw bedrijfspand in 2024

Zonnepanelen op uw bedrijfspand in 2024

In 2024 zijn er voor kleinverbruikers aantrekkelijke subsidiemogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw bedrijf. Heeft u een elektriciteitsaansluiting tot 3×80 Ampère en ontvangt u een enkele factuur van hun energieleverancier, vergelijkbaar met huishoudelijke aansluitingen? Dan bent u een kleinverbruiker en kunt u zich aanmelden voor de onderstaande subsidies.

De Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met de EIA kunt u 40% van de investeringskosten in zonnepanelen aftrekken van uw fiscale winst. Deze aftrek kunt u combineren met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), waardoor het belastingvoordeel nog verder toeneemt.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Via de KIA mogen bedrijven tot 28% van de investeringskosten aftrekken van de belastbare winst, afhankelijk van het totale investeringsbedrag binnen het boekjaar. Dit maakt het financieel aantrekkelijker voor kleinere ondernemingen om te investeren in zonnepanelen.

Salderingsregeling blijft in 2024

Deze regeling, die vooralsnog behouden blijft, biedt kleinverbruikers een uitstekende mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen. U kunt de stroom die u niet direct gebruikt terugleveren aan het net en ontvangt hiervoor hetzelfde tarief als u betaalt voor de stroom. Dit verhoogt de rendabiliteit van uw investering in zonne-energie. Energiemaatschappijen brengen hiervoor in 2024 vaak wel enige kosten in rekening.

Zakelijk vergroenen in 2024?

Investeren in zonnepanelen blijft een verstandige keuze voor bedrijven die streven naar energie-efficiëntie en het verminderen van hun ecologische impact. Door de EIA en KIA te benutten, kunt u genieten van belastingvoordelen. Dit drukt de initiële kosten en garandeert langdurige besparingen op energiekosten. Het is essentieel om relevante deadlines en voorwaarden van deze regelingen goed in de gaten te houden en indien nodig professioneel advies in te winnen om maximale voordelen te realiseren.

Als u overweegt te investeren in zonnepanelen, doe dan een grondige evaluatie van uw huidige elektriciteitsaansluiting en de totale investeringskosten om te bepalen welke subsidies en fiscale regelingen het meest voordelig zijn voor uw specifieke situatie. Dit zorgt ervoor dat u optimaal profiteert van de beschikbare fiscale voordelen in 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *