Zonne-energie koelkast

Home > Producten > Zonne-energie koelkast

Zonne-energie koelkast

Je hebt vast wel eens gezien dat er kleine producten op zonne-energie verkrijgbaar zijn, zoals powerbanks en tuinverlichting. Maar wist je dat je ook een koelkast op zonne-energie kunt kopen? Deze koelkasten zijn perfect voor gebruik op de camping of in een tuinhuis bijvoorbeeld. Je hoeft de koelkast niet op het stroomnet aan te sluiten, maar deze wordt van energie voorzien met een zonnepaneel. Een koelkast geschikt om te koelen op zonne-energie heeft echter wel een hoger prijskaartje dan normale modellen. Op ZonneBesparing.nl vertellen we je meer over deze zonne-energie koelkasten!

Solar koelkast voor op de camping

Ga je graag kamperen en wil je daarbij genieten van koude drankjes en voedsel zonder afhankelijk te zijn van het stroomnet? Dan kun je ervoor kiezen om een zonne-energie koelkast mee te nemen. Deze solar koelkasten werken zonder stroomkabel en worden volledig gekoeld met behulp van zonlicht. Hoewel dit misschien erg aantrekkelijk klinkt, moet je er wel rekening mee houden dat het minder eenvoudig is dan een koelkastje met stroomaansluiting.

De zonne-energie koelkast wordt namelijk aangesloten op een zonnepaneel om te kunnen koelen. Hierbij moet dus o.a. de zonne-energie paneel worden gemonteerd en een accu + omvormer worden geplaatst. Op deze manier kun jij al je producten koelen met zonnestroom in plaats van stroom van het stroomnetwerk.

Hoe werkt een koelkast op zonne-energie?

De koelkast of koelbox wordt aangesloten op een daglichtpaneel die voldoende vermogen (Watt) opwekt om het apparaat te koelen. Op de bijgeleverde laadstroomregelaar kun je zien hoeveel stroom er wordt opgeladen en hoeveel er nog in de accu zit. De omvormer zet de energie uit zonlicht om naar gelijkstroom, zodat de koelkast zijn werk kan doen. Om de efficiëntie te verhogen zijn deze koelkasten op zonne-energie zeer zuinig, zodat ze maar weinig stroom verbruiken.

Het gebruik van een zonne-energie koelkast is erg handig tijdens het kamperen, maar past ook prima in een camper of strandhuisje. Let er wel op dat het installeren van een solar koelkast meer werk vereist dan het inpluggen van een normale koelkast.

Voordelen

  • Geschikt voor koelen op zonne-energie
  • Geen stroomaansluiting nodig op kampeerplek
  • Ideaal voor campers, tuinhuisjes en strandhuisjes
  • Besparen op energiekosten met groene stroom

Nadelen

  • Stuk duurder dan normale koelkasten
  • Installatie vergt meer aandacht
koelbox zonne-energie

Zonne-energie koelkast of koelbox kopen?

Wil jij altijd en overal jouw producten kunnen koelen? Dan is een koelkast op zonne-energie een waardevolle investering. Helaas is een tafelmodel koelkast met zonnepaneel een dure aankoop. De prijs voor een complete set inclusief omvormer en accu kost je al snel zo’n 1000 tot 1500 euro. Een goedkoper alternatief is een zonne-energie koelbox. Deze bieden natuurlijk minder koelruimte, maar met een prijs rond de 500 euro is dit wel aantrekkelijk.

Benieuwd naar meer producten op zonne-energie? Tegenwoordig zijn er veel (kleine) huishoudelijke apparaten en elektronische apparaten verkrijgbaar die werken op zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan powerbanks en tuinverlichting.

Besparen met zonnepanelen

Ben jij begaan met het milieu én je portemonnee? Dan is het investeren in zonnepanelen een goede zet. Met zonnepanelen ga je zelf zonne-energie opwekken en draag je bij aan de verduurzaming van Nederland. Bovendien ben je zo minder afhankelijk van energieleveranciers en bespaar je maandelijks op de energiekosten.

Bij ZonneBesparing.nl kun je gratis zonne-energie panelen offertes aanvragen. Ontvang offertes van lokale specialisten en vergelijk bedrijven op prijs, kwaliteit en reviews. Wij helpen jou bij het vinden van de beste deal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *